Splitten van het rietSplitsen van het riet

Inweken en strijken is niet nodig! De stengels schuift u door de stro of riet splitter. Daardoor verkrijgt men gelijkmatig, breed gesplit riet, die op de juiste lengte kan worden geknipt om in de vorm te worden gelegt. Er zijn splitters die het riet in drie, vier of zes splitten. Daardoor verkrijgt u verschillende halmbreedtes.

 

InleggenInleggen van het riet

Er zijn diverse sjablonen beschikbaar, in verschillende kleuren. Deze vergemakkelijken het inleggen voor het maken van de diverse modellen. Twee, drie of viervoudige gelegde sterren verkrijg u door het meermaals over elkaar leggen van de halmen.

 

 

VastklemmenKlemmen van de gelegde halmen

De klemring wordt in de legvorm gedrukt. Daardoor worden de halmen goed vast gehouden om het binden te vergemakkelijken.

 

 

 

BindenBinden

De halmkruizingen die uitsteken worden tweemaal omwikkeld. Complexe sterren kunnen ook met behulp van een borduur- of haaknaald worden omwikkeld.

 

 

Knippen in de juiste vormBijwerken van de ster

De klemring verwijderen en de ster uit de vorm nemen. Ook bij eenvoudige sterren kunt u door speciale kniptechnieken de uiteindelijke vorm van de ster bepalen. Hier kunt u uw creativiteit volledig de vrije loop laten.


Contactgegevens

De Regenboog
Lomboklaan 26
6712 BD Ede Nederland

06 - 4981 2709

Stuur een email.

Over Sterren van Riet

Het maken van allerlei sterren van het materiaal riet is een leuke hobby. U kunt in korte tijd een fraai resultaat bereiken. Deze website helpt u niet alleen met de techniek en idee├źn maar in de webwinkel kunt u de materialen kopen.